Wiele osób na diecie unika migdałów, myśląc, że są zbyt kaloryczne. Ale migdały są znakomite podczas diety. Zmniejszają apetyt na węglowodany, świetnie zaspokajają głód między posiłkami. Zawierają zdrowe tłuszcze, które zapewniają wysoki poziom sytości. Migdały właściwości – są bogate w minerały, witaminy oraz składniki odżywcze, potrzebne w naszej diecie. Migdały mają niski indeks glikemiczny, który wynosi 15, […]
Awokado to owoce, które są uważane przez wielu ekspertów żywieniowych za produkt doskonały. Superfood. Zawierają ponad 25 niezbędnych składników odżywczych, takich jak witaminy A, B, C, E i K, oraz miedź, żelazo, fosfor, magnez, potas, białko, jednonienasycone i wielonienasycone kwasy tłuszczowe (omega-3), kwas foliowy i kilka innych wielce korzystnych dla naszego organizmu elementów. Awokado, zwane również gruszką aligatora […]
Przepis na zdrowe brownie z fasoli bez mąki i cukru Już kilka przepisów publikowaliśmy dla Was na blogu. Dziś zrobiliśmy świetne ciasto bez mąki i cukry czyli brownie z fasoli. Inspiracją był dla nas przepis ze strony http://www.wiem-co-jem.pl/ Ciasto szybko się robi, mało naczyń brudzimy – dosłownie potrzebna nam będzie tylko jedna duża miska. Zobacz krótki […]
Jabłko wartości odżywcze, kalorie, wpływ na zdrowie Jabłka należą do najpopularniejszych owoców w naszym kraju. Są dostępne o każdej porze roku, są smaczne, a ich uniwersalność sprawia, że są jednym z najczęściej wykorzystywanych owoców w polskiej kuchni! Podaje się je w różnych formach – w ciastach, deserach, jako dodatek do mięs. Ale najczęściej jemy je […]
Imbir właściwości – czyli dlaczego warto dołączyć Imbir do swojego codziennego menu! Uwielbiam smak imbiru. Jest on stosowany w wielu daniach, a nawet deserach. Imbir pojawia się w różnych kuchniach na całym świecie. Zobaczcie dlaczego i jakie korzyści dla zdrowia ma imbir. Zobacz krótki film o właściwościach imbiru Dlaczego imbir? Imbir uprawiany jest od ponad […]